lørdag 27. juni 2009

27.06.09 Hjemme fra hytta

Vært en uke på hytta i varm og vakkert sommervær! Reiste oppover hele flokken forrige fredag. Meg, gubbe og sneiper, svigers og foreldre. Vi leier alle tre familiene sammen ei hytte i Vergjedalen nord for Veggli på åremål (for de som ikke visste det...). Ei gammel tømmerhytte hvor faciliteter begrenser seg til utedo og to streker iblant på mobilen festet til takantenna. Men vi elsker stedet og storkoser oss.
Første helga var det ikke så strålende vær, men det lille partytelt-taket vi har på verandaen viste seg å kunne romme seks voksne og to små som styrtet inn under det i ly for regnet som med ujevnt mellomrom øste ned. Men; som vanlig koste vi oss. Merkelig hvordan all mat smaker mye bedre på hytta, alle spiser og koser seg. Må være all frisk luft og god atmosfære.
Søndag reiste svigers og gubben ned, og meg, smågutta og mamma og pappa ble igjen.
Mandagen koste vi oss og slappet av, stekte makrellfilet og spilte kort. Mandag snudde også været og det ble sommervarmt. Vi investerte i et badebasseng til Aron, noe som falt i stooor smak.
Tirsdag kom Linda og hennes to tælper opp, og ungene lekte og koste seg i sandhaug og basseng. Maren var flink og stor kusine som lekte og koste masse med Ruben, og Magnus og Aron lekte masse og stort sett veldig fint sammen.
Onsdag var vi på Langedrag, i strålende sol, 25 varmegrader og alt var helt fantastisk. Ungene sprang rundt, koste med dyr, rei på hest, kjørte hest og vogn, kikka på ulv, gaupe, geiter, hester, rev og reinsdyr. Minsten var snill og koste seg i vogna, og de voksne koste seg. Sola koste seg også på ryggen min. Til tross for smøring, ble den illende rød og svir enda.... Men det kommer seg.
Torsdag reiste Linda og co. hjem etter tidlig middag på veggli kro, og det ble igjen veeeeldig stille på hytta med bare to småttiser. Vel.. helt stille ble det jo ikke, for Ruben har fått brukt sin stemmeprakt til fulle så og si hver eneste kveld.
Fredag bar det hjemover til et Drammen som er litt veeeel varmt. Borte bra men hjemme best, sies det... Godt å komme hjem, men Bubekken er vårt lille sommer-skogsparadis og det er deilig å være der. Eneste "minus" denne turen, er en Aron som brukte en time på å sovne hver kveld og en Ruben som var mye urolig på kvelden. Dagene var alle som en herlige, med bad, sol, skogsturer, utedo, Langedrag, elgsighting en sen sommerkveld, knott, god mat, kortspill, og mest av alt; stille og fred og ro. Men kveldene var altså en smule slitsomme med barn som ikke ville sove.
Håper det retter seg snart nå etter vi har kommet hjem.
Nå står vi foran en helg som er forventet å være varm, og en juli hvor Aron skal være på sommeralternativ i annen barnehage. Vi håper alt går bra. Akkurat nå er det i hvertfall bra, og vi skal nyte så godt vi kan. Nyte sommer, familieliv, en fantastisk herlig to-åring som stadig sier så mye rart at jeg gliser halve dagen og en skjønn baby på 4 mnd som stort sett enten stråler om kapp med sola eller hyler så trommehinna truer med å sprenge...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar