Moussaka my style (eller moussakaka som Aron kalte det).
6-8 poteter
Kjøttsaus;
300-500g kjøttdeig eller karbonadeig
1 løk
salt og pepper
oregano
1 boks tomater
2 ss tomatpuré
en klype sukker
1 beger cottage cheese
ost til gratinering
Slik gjør du;
Potetene skrelles og skives tynt, og legges i bunnen av en ildfast form. Stek kjøttdeig, tilsett finhakket løk, krydder, tomater, puré og cottagecheese (ja, i tomatsausen). Smak til. Sausen bør være litt saltere enn du liker, potetene trekker til seg mye salt.
Legg tomat/kjøttsausen over potetene, strø over rikelig med revet ost.
Moussakaen stekes i ovnen på 175 grader i 1,5 time. Sjekk at potetene er myke, harde poteter er ikke godt i moussaka. Om osten blir mørk, legg over folie eller vent til det er ca en halvtime igjen av steketiden før du har på osten.
Serveres med gresk salat og evt godt brød.
5 Ingredient Salsa Verde Beef Tacos
for én dag siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar