søndag 5. april 2009

Moussaka

Moussaka my style (eller moussakaka som Aron kalte det).

6-8 poteter

Kjøttsaus;
300-500g kjøttdeig eller karbonadeig
1 løk
salt og pepper
oregano
1 boks tomater
2 ss tomatpuré
en klype sukker
1 beger cottage cheese

ost til gratinering

Slik gjør du;
Potetene skrelles og skives tynt, og legges i bunnen av en ildfast form. Stek kjøttdeig, tilsett finhakket løk, krydder, tomater, puré og cottagecheese (ja, i tomatsausen). Smak til. Sausen bør være litt saltere enn du liker, potetene trekker til seg mye salt.
Legg tomat/kjøttsausen over potetene, strø over rikelig med revet ost.

Moussakaen stekes i ovnen på 175 grader i 1,5 time. Sjekk at potetene er myke, harde poteter er ikke godt i moussaka. Om osten blir mørk, legg over folie eller vent til det er ca en halvtime igjen av steketiden før du har på osten.

Serveres med gresk salat og evt godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar